Sallitut perävaunun massat luokissa B, B/96 ja BE

B-luokan ajokortilla: Saa kuljettaa sellaista perävaunua, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg. Jos B-luokan ajoneuvon kokonaismassa on 3500 kg ja perävaunun kokonaismassa 750 kg, niin yhdistelmän kokonaismassa saa painaa 4250 kg ja sitä saa vetää B-luokan ajokortilla. Perävaunun kokonaismassa voi myös ylittää 750 kg, jos koko yhdistelmän kokonaismassa on enintään 3500 kg. Nykyään löytyy myös kokonaismassaltaan 825 kg vaunuja, joissa luokittelussa käytetty enimmäismassa voi olla 750 kg ja perävaunun vetoajoneuvoon välittyvä pystysuuntainen kuormitus 10 % (75 kg) enimmäismassasta. Tällöin O1-luokan perävaunun suurin teknisesti sallittu kokonaismassa voi olla 825 kg ilman, että se on ristiriidassa muiden kyseisen ajoneuvoluokan vaatimusten kanssa.

B/96-luokan ajokortilla: Saa kuljettaa sellaista ajoneuvoyhdistelmää, jossa on B-luokan vetoauto ja perävaunun kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa ylittää 3 500 kg, mutta ei 4 250 kg.

BE-luokan ajokortilla: Saa kuljettaa ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg. Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3 500 + 3 500 = 7 000 kg.

Suositeltavaa on suorittaa kerralla BE-luokan kuljettajantutkinto, jonka jälkeen voit valita vapaammin vedettävän perävaunun.

Tähän korttiluokkaan ei ole säädetty opetusta. Tietyin ehdoin voit suorittaa ajokokeen omallakin yhdistelmällä. Tarjoamme paketissamme teoriakokeen itseopiskelun lisäksi kaluston ja ajotunnin lähinnä käsittelykokeen harjoitteluun.

B96 -luokan ajokortti

235€

+viranomaismaksut*

Sisältää:

 • 1 h ajo-opetusta B96-luokan ajoneuvoyhdistelmällä (ajotunti+ajokoe peräkkäin)
 • B96-luokan ajoneuvoyhdistelmän käyttö ensimmäisessä ajokokeessa

Ilmoittaudu

BE -luokan ajokortti

276€

+viranomaismaksut*

Sisältää:

 • Sähköinen oppimateriaali ja teoriakokeen harjoitteluohjelma
 • 1 h ajo-opetusta BE-luokan ajoneuvoyhdistelmällä (ajotunti+ajokoe peräkkäin)
 • BE-luokan ajoneuvoyhdistelmän käyttö ensimmäisessä ajokokeessa

Ilmoittaudu

*Viranomaismaksut 176-191€

 • Ajokorttilupa tulee hakea sähköisesti (24€) Traficomista tai kaavakkeella (39€) Ajovarmasta.
 • Kuljettajantutkinnon teoria- ja käsittelykoe Ajovarman hinnaston mukaisesti.
  • Teoriakoe 40€
  • Ajokoe BE-luokan ajoneuvolla 112€

Maksa verkossa, osamaksulla tai laskulla

Ilmoittautuessasi kurssille sähköisellä lomakkeella, voit maksaa heti verkossa ja käytössäsi on yleiset maksutavat, luottokortit ja osamaksu. Voit valita maksutavaksi myös perinteisen laskun, jolloin alaikäisen ajokortin suorittajan kustannuksista vastaa huoltaja.

Maksa myöhemmin ­– omaan tahtiisi

Autokoulutilillä valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa.

 • 30–60 päivää ensimmäiseen eräpäivään
 • Ei avausmaksua, ei korttia eikä piilokuluja
 • Voit jakaa maksun osiin ja valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon

Voit tehdä hakemuksen joko alla olevasta linkistä tai toimipaikassa paikan päällä. Saat laskun vasta ostoa seuraavana kuukautena ja voit silloin valita maksatko koko summan kerralla vai joustavasti erissä.

HAE LUOTTOA TÄSTÄ

Näet luottopäätöksen heti ja saat luoton käyttöösi, kun olet allekirjoittanut luottosopimuksen sähköisesti.

Entäpä kustannukset?

* KSL viitekorolla tarkoitetaan kuluttajansuojalaissa viitattua korkolain 12 §:n mukaista viitekorkoa, jonka Suomen Pankki julkistaa kahdesti vuodessa ja joka on voimassa 6 kuukautta kerrallaan. Sovellettava viitekorko voi olla enintään 5 % eli luoton vuosikorko voi olla enintään 20 %, kuten kuluttajansuojalaissa säädetään.

Esimerkkiostos: 1500 €, 12 kk maksuvaihtoehdolla. Vuosikorko: 0 %. Luottokulu/kk: 5,60 €. Todellinen vuosikorko: 4,01 %. Luoton kustannukset: 61,60 €. Maksettava yhteensä: 1562 €. Osamaksuerä/kk: 130,60 €, 12 erää. Luottokulu on 0,28 %/kk sovitusta luottorajasta, kuitenkin enintään 12,50 €/kk. Luottokulu veloitetaan kuukausilaskuilla. Autokoulutili on jatkuva luotto, jonka minimiluottoraja on 2000 €. Luoton muusta käytöstä voi seurata korkeampi tai alempi todellinen vuosikorko. Luotto ei ole käytössä Ahvenanmaalla. Luotonantaja: Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää rahoituskumppanistamme Resursista täältä.

Jäikö jokin mietityttämään?

Ota yhteyttä Resursin asiakaspalveluun arkisin, puh. 09 622 4308.

Kokeile myös laskuria, jolla näet kätevästi maksukuukausien lukumäärän eri ostosummilla!

Powered by liikenneopetus.fi