Sallitut perävaunun massat luokissa B, B/96 ja BE

B-luokan ajokortilla: Saa kuljettaa sellaista perävaunua, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg. Jos B-luokan ajoneuvon kokonaismassa on 3500 kg ja perävaunun kokonaismassa 750 kg, niin yhdistelmän kokonaismassa saa painaa 4250 kg ja sitä saa vetää B-luokan ajokortilla. Perävaunun kokonaismassa voi myös ylittää 750 kg, jos koko yhdistelmän kokonaismassa on enintään 3500 kg. Nykyään löytyy myös kokonaismassaltaan 825 kg vaunuja, joissa luokittelussa käytetty enimmäismassa voi olla 750 kg ja perävaunun vetoajoneuvoon välittyvä pystysuuntainen kuormitus 10 % (75 kg) enimmäismassasta. Tällöin O1-luokan perävaunun suurin teknisesti sallittu kokonaismassa voi olla 825 kg ilman, että se on ristiriidassa muiden kyseisen ajoneuvoluokan vaatimusten kanssa.

B/96-luokan ajokortilla: Saa kuljettaa sellaista ajoneuvoyhdistelmää, jossa on B-luokan vetoauto ja perävaunun kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa ylittää 3 500 kg, mutta ei 4 250 kg.

BE-luokan ajokortilla: Saa kuljettaa ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg. Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3 500 + 3 500 = 7 000 kg.

Suositeltavaa on suorittaa kerralla BE-luokan kuljettajantutkinto, jonka jälkeen voit valita vapaammin vedettävän perävaunun.

BE -luokan ajokortti

259€

+viranomaismaksut*

Sisältää:

  • 1 h ajo-opetusta BE-luokan ajoneuvoyhdistelmällä
  • Sähköinen oppimateriaali ja teoriakokeen harjoitteluohjelma
  • BE-luokan ajoneuvoyhdistelmän käyttö ensimmäisessä ajokokeessa

Ilmoittaudu

*Viranomaismaksut 176-191€

  • Ajokorttilupa tulee hakea sähköisesti (24€) Traficomista tai kaavakkeella (39€) Ajovarmasta.
  • Kuljettajantutkinnon teoria- ja käsittelykoe Ajovarman hinnaston mukaisesti.
    • Teoriakoe 40€
    • Ajokoe BE-luokan ajoneuvolla 112€

Maksa verkossa, osamaksulla tai laskulla

Ilmoittautuessasi kurssille sähköisellä lomakkeella, voit maksaa heti verkossa ja käytössäsi on yleiset maksutavat, luottokortit ja osamaksu. Voit valita maksutavaksi myös perinteisen laskun, jolloin alaikäisen ajokortin suorittajan kustannuksista vastaa huoltaja.

12 kk korotonta maksuaikaa

Käyttäessäsi Resurs Bank Autokoulutiliä saat ostoksille 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon. Maksuohjelmasta toiseen vaihtaminen on helppoa ja voit jatkossakin valita kuukausittaiseen tilanteeseesi sopivimman vaihtoehdon.

Hae tiliä lähettämällä tekstiviesti AUTOKOULUTILI maksutta numeroon 18 311

30–60 päivää ilman kuluja ja korkoa (käsittelymaksu 0 €/kk)
Jopa 12 kk korotonta maksuaikaa (käsittelymaksu 3,90 €/kk)
Maksa valitsemassasi tahdissa
Mahdollisuus jatko-ostoksiin

Esimerkkejä maksuvaihtoehtojen kuukausieristä ja kuluista

 

Powered by liikenneopetus.fi