EAS – koulutus

Ensimmäisen ajokortin suorittajan 4 tunnin pakollinen teoriaopetus tulee suorittaa ennen ajo-opetuksen aloittamista opetusluvalla. Todistus opetuksesta tulee pitää ajossa mukana.

RTK – Riskientunnistamisen koulutus

RTK-koulutuksen vähimmäisopetus on 8 tuntia, joista 4 tuntia teoria- ja 4 tuntia ajo-opetusta. Teoriaopetuksen pääpainopisteenä ovat valmiudet liikenteen vaaratekijöiden havainnointiin ja tunnistamiseen sekä riskien ennakointiin ja välttämiseen. Ajo-opetuksen pakollisia aiheita ovat: Ajaminen taajamassa, maantiellä, liukkaalla ja pimeällä. Ajo-opetuksen osa-alueita voi suorittaa ajosimulaattorilla virtuaaliliikenteessä tai aidoissa liikennetilanteissa liikenneopettajan opetuksessa. Kurssin hintaan vaikuttaa keskeisesti valittu ajo-opetus.

Käytämme ajo-opetuksessa biokaasu- ja sähköautoa. Ilmoitathan mikäli haluat käyttää ajo-opetuksessa automaattivaihteista autoa.

Riskikoulutus MINI

199€

Ajo-opetuksen aiheista 3 tuntia suoritetaan ajosimulaattorilla: maantiellä-, pimeällä- ja liukkaalla ajaminen. Yksi tunti taajamassa ajamisen ajo-opetusta autokoulun autolla liikenneopettajan kanssa.

Sisältää:

 • 4 h RTK-teoriaopetusta verkossa
 • 3 h ajo-opetusta ajosimulaattorilla
 • 1 h ajo-opetusta autolla

Ilmoittaudu

Riskikoulutus NORMI

258€

Ajo-opetuksen aiheista 2 tuntia suoritetaan ajosimulaattorilla: pimeällä- ja liukkaalla ajaminen. Kaksi tuntia ajo-opetusta autokoulun autolla liikenneopettajan kanssa. Aihealueet taajamassa- ja maantiellä ajaminen.

Sisältää:

 • 4 h RTK-teoriaopetusta verkossa
 • 2 h ajo-opetusta ajosimulaattorilla
 • 2 h ajo-opetusta autolla

Ilmoittaudu

Riskikoulutus RATA

377€

Ajo-opetuksen aiheista 1 tunti suoritetaan ajosimulaattorilla: pimeällä ajaminen. Kolme tuntia ajo-opetusta autokoulun autolla liikenneopettajan kanssa. Aihealueet taajamassa- ja maantiellä ajaminen sekä liukkaalla ajamisen harjoittelu ajoharjoitteluradalla.

Sisältää:

 • 4 h RTK-teoriaopetusta verkossa
 • 1 h ajo-opetusta ajosimulaattorilla
 • 3 h ajo-opetusta autolla
 • Kurssimaksu sisältää 60 € radankäyttömaksun

Ilmoittaudu

Opetuslupaopetuksen STARTTI

100€

Ensimmäisen ajokortin suorittajan pakollinen teoriaopetus tulee suorittaa ennen ajo-opetuksen aloittamista opetusluvalla.

Sähköinen oppimateriaali sisältää sähköisen oppikirjan ja videovalmennusmateriaalia teoria- ja ajokokeeseen valmentautumiseen.

Sisältää:

 • 4 h EAS-teoriaopetus verkossa
 • Sähköinen oppimateriaali
 • Teoriakoeharjoittelu

Ilmoittaudu

EAS- verkkoteoriat

48€

Ensimmäisen ajokortin suorittajan pakollinen teoriaopetus tulee suorittaa ennen ajo-opetuksen aloittamista opetusluvalla.

Sisältää:

 • 4 h EAS-teoriaopetus verkossa

Ilmoittaudu

Ajokoeharjoitus

89€

Simuloidaan ajokoetilanne, palaute ja ohjeet ajokokeeseen valmistautumiseen

Sisältää:

 • 1 h (50 min) harjoituskoe ja palaute

Ilmoittaudu

Maksa verkossa, osamaksulla tai laskulla

Ilmoittautuessasi kurssille sähköisellä lomakkeella, voit maksaa heti verkossa ja käytössäsi on yleiset maksutavat, luottokortit ja osamaksu. Voit valita maksutavaksi myös perinteisen laskun, jolloin alaikäisen ajokortin suorittajan kustannuksista vastaa huoltaja.

12 kk korotonta maksuaikaa

Käyttäessäsi Resurs Bank Autokoulutiliä saat ostoksille 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Päätät itse missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa koko summan kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon. Maksuohjelmasta toiseen vaihtaminen on helppoa ja voit jatkossakin valita kuukausittaiseen tilanteeseesi sopivimman vaihtoehdon.

Hae tiliä lähettämällä tekstiviesti

AUTOKOULUTILI maksutta numeroon 18 311

30–60 päivää ilman kuluja ja korkoa
Jopa 12 kk korotonta maksuaikaa
Maksa valitsemassasi tahdissa
Mahdollisuus jatko-ostoksiin

Esimerkkejä maksuvaihtoehtojen kuukausieristä ja kuluista

Ajokortti opetusluvalla info

Kaikissa opetuslupa-asioissa palvelee Traficomin sopimuskumppani Ajovarma. Mikäli tarvitset lisätietoja, miten ajokortti suoritetaan opetusluvalla voit olla yhteydessä myös suoraan Ajovarmaan. Ajanvaraukset lupapalveluihin ja kuljettajantutkintoihin tehdään osoitteesta ajovarma.fi tai puhelimella 075 323 9999

Powered by liikenneopetus.fi